Om

Kollektivet Røde Bjarne har til huse i en stor villa på Vejlands Allé 10 på Amager. Kollektivet blev startet af 7 unge mennesker, som i 2003 stiftede Boliginteressentskabet Vejlands Allé 10, og sammen  købte huset som stod klar til indflytning i oktober 2003. Forud for indflytningen gik et år med en masse besværlig planlægning

Idéen

Idéen bag kollektivet var dels et ønske om at indrette dagligdagen på en mere praktisk, hyggeligere og festligere måde for den enkelte, dels at vise hvordan man kan indrette sit liv på en måde vi i et større perspektiv finder mere hensigtsmæssig. For det første mener vi, at idéen om at flere mennesker deler de boliger der er til rådighed, er med til at dæmme op for bolignøden. Endvidere var det vigtigt for os at tage afstand fra idéen om, at en bolig er noget man tjener penge på. Derfor besluttede vi

1) At medlemmer i kollektivet ikke kan opkøbe flere andele, for på den måde at sikre, at huset vedbliver at være et kollektiv, og

2) At når det ikke længere er muligt at finde medlemmer, skal huset sælges, og overskuddet foræres væk til godgørende formål.

Rammerne

Vores hus er en murermestervilla fra 1923 på 223 m2 fordelt på stue og 1. sal. Hertil kommer kælder og loftsværelse. Huset er inddelt i 8 boenheder på min. 20 m2 hver samt en boenhed på 8 m2 der så har en noget billigere husleje. Derudover har vi fælles køkken, stort badeværelse, mindre toilet, fællesstue, gæsteværelse og i kælderen vaskerum, værksted og depot. Og så selvfølgelig en dejlig have.

Huset er beliggende i starten af Vejlands Allé (ned mod Amagerbrogade) og der er gode busforbindelser fra Sundbyvester Plads (350S og 5C, 4A) som ligger 5 minutters gang herfra. Cykelafstanden til centrum er også overkommelig; det tager ca. 20 min. at cykle til Rådhuspladsen.

Dagligdagen

Der bliver lavet fælles aftensmad søndag-torsdag. Fredag-lørdag må man sørge for sig selv og hinanden på eget initiativ. Der bliver fortrinsvis lavet vegetarmad. Vi betaler 1000 kr. hver om måneden for madordningen, som inkluderer alle måltider. Det koster 30 kr. at have gæster til aftensmad.

Derudover har vi fælles rengøringsordning, husmøder en gang om måneden, og så har vi tradition for at holde en årlig sommerfest, en julehyggedag og hinandens fødselsdage.